Életvezetési konzultáció

Életvezetési konzultáció

Önismeret, életvezetés, Életvezetési konzultáció

Ember tervez, Valaki végez. Hogy ki, az mindenkinek a saját meggyőződése. Én úgy hiszem, hogy a kezdetektől van egy vállalásom erre az életemre. Ha nem teljesen abba az irányba kormányozom az életem, melyet kitűztem magamnak, kapok jeleket, amik a vitorlámat a helyes irányba terelik. Eleinte kisebbeket, apróbb útbaigazításokat. Ha feltűnnek, kis időre lehorgonyzom, körbe-, és magamba nézek, átgondolom, „helyt adok” és változtatok, ami által újra leengedhetem a vitorlát, és menetirányban folytathatom az utam. Ha nem észlelem, látványosabbakban részesülök. Vagy folyamatosan visszaköszönőkben.

Így vagyok az életvezetés kérdésével….

Elsődleges célomnak az önismeret mélyítését és ezáltal az önértékelés szilárdabb alapokra helyezését majd pedig optimális szintre emelését  tekintem. Azóta mégis több félszegen indult megkeresés is történt, a tekintetben, hogy bár látják, mi lett a fő irányom, tudnék-e segíteni életviteli, gyermeknevelési vagy munkahelyi elakadásokkal kapcsolatban, ahogy régebben.

Így, mivel azt is hiszem, hogy a vállalásunk mellett életünket bizonyos mértékig itt is formáljuk; felfigyelve a sugallatokra, viszont kitartva életem eddigi megéléséből származó gondolataim, küldetés-érzésem mellett, az életvezetési nehézséggel küzdőkkel is ugyanolyan lendületességgel és nyitottsággal dolgozom együtt, mint akik önismeretükben szeretnének fejlődni és ezáltal könnyedebben megoldani az élet által felmerülő problémákat, és tudatosan megÉlni a pillanatokat, nem csak létezni.

Szándékosan kerültem az életvezetési tanácsadás meghatározást, mert nem az a feladatom, hogy kívülről, az én eszköztáramból adjak egy megoldást a kliens által elém tárt, jelenleg elakadással nehezített helyzetre.

Hiszen mindenkiben ott rejlik a válasz!
Csak a belefáradás, kétségbeesés, a problémák száma, súlya vagy intenzív érzelmi töltete miatt nem mindig vagyunk képesek egyet hátra lépni és onnan rátekinteni, mintegy kívülállóként a jelen helyzetre.
Arról nem is beszélve, hogy a készen kapott megoldás egyfelől nem biztos, hogy a mi erőforrásainkat legjobban kiaknázó alternatíva, illetve ha nem kell energiát fektetnünk megszerzésébe, hajlamosabbak vagyunk nem is a tőlünk telhető maximális motivációval véghez vinni, amely ezáltal a későbbiekben akár újra vissza is köszönhet….

Mire figyelünk?

Az ülések alkalmával a jelen helyzet feltérképezését követően, a probléma helyett a cél megfogalmazására majd pedig elérésére összpontosítunk.

E folyamatban mondhatni, hogy inkább egyfajta coaching szemlélet érvényesül. Nem törekszünk mély lelki tartalmak felszínre hozatalával és megértésével dolgozni, ezáltal rövidülhet a kívánt állapot eléréséhez szükséges alkalmak száma.