AMIBEN SEGÍTEK

Hogyan is válthatod valóra az álmod?

Az ülések során eszközöket kapsz: hol elgondolkodtató kérdés, hol egy gyakorlat, összegzés vagy épp tükör formájában. Sőt, még akár egy egyszerűbb alkotás – legyen az mese, történet vagy valódi ecsetvonással létrehozott – is segíti, hogy az új és egyre mélyebb tapasztalások, ismeretek fényében másképp szemléld és megértsd az Eléd gördült nehézségeket. Hogy változtathass megküzdési stratégiáidon. Hogy ráláss minden, eddig szunnyadó képességedre, erőforrásodra. És hogy ezáltal megvalósíthasd álmaid.

Az álmaid kincsesládáját nyitó kulcs mindig is Benned volt, ideje újra felkutatni, hogy azt az életet élhesd, amire valóban vágysz. Külső szemlélőként és útitársként, addig kísérlek ebben az izgalmas kirándulásban, míg rátalálsz. Mint egy mentor. Egy Álommentor.

FELNŐTTEKNEK

Nagyként:

Szeretnél visszanézni, hogy min érdemes változtatnod ahhoz, hogy egy új és végre harmonikus kapcsolatban élhess?
Párkapcsolatodat kiegyensúlyozottabbá tennéd, visszahoznád a „régi szép időket”?
Hogy a babavárás nyugodtan, meghittségben teljen, ránéznél saját gyermekkorodra, esetleges félelmeidre, kételyeidre?
A jelenleginél még tudatosabb, következetesebb, „elég jó szülő” szeretnél lenni?
Szeretnéd saját kezedben tudni a gyeplőt, és kiegyensúlyozottan, szabadon megélni az életed?
A tudatosabb és békésebb mindennapok eléréséhez úgy érzed, dolgoznál önmagad elfogadásán és ezáltal magabiztosságodon?
Kíváncsi vagy, hogy valóban felnőve, megvalósítva mindazt, ami Benned rejlik, milyen életet élhetnél?
Nőiesebb / férfiasabb kisugárzásról álmodozol?
Szeretnéd megérteni, eddig miért nem sikerült lefogynod és az új ismeret birtokában elindulnál az életmódváltás lépcsőin?
Vágysz a teljesebb életre, az életedre ható rejtett összefüggések megértésére?

Vagy valami teljesen más az álmod?
Esetleg mindig is vonzottak a csillagok, és asztronauta lennél szívesen, de kételkedsz Magadban, a képességeidben?

Gyakran csak néhány lépés választ el vágyunktól, mégis azt érezzük, mintha nem is egy másik földrésznyi, hanem világűr léptékű távolságra lenne tőlünk– noha nem is űrrepülés az álmunk.
Ilyenkor nyújthat segítséget egy külső szem, aki elfogadó, teret hagyó légkörben segít megtalálni azt az irányt, melyen fokozatosan felismerve, megélve és nem átugorva az érzéseinket, egyre tudatosabban, magabiztosabban és erősebben képesek vagyunk folytatni az utunk, hogy elérhessük álmunkat.

Tematikusan:
– új párkapcsolat előtti önismeret mélyítése
– meglévő párkapcsolat harmónikusabbá tétele
– gyermekkori és gyermekvállalás körüli blokkok feloldása
– gyermeknevelési kérdések
– önelfogadás, magabiztosság erősítése
– szülőkről leválás, felelősségvállalás saját életért, önmegvalósítás
– nőiesség / férfiasság megerősítése
– fogyás, életmódváltás
– spirituális fejlődés

GYERMEKEKNEK

Kicsiként:

Ha varázsló lennél, mit varázsolnál?

Szeretnél bátor lenni?
Vagy inkább menő a suliban?
Megnövesztenéd Magad akkorára, mint a Nagytesó?
Szélnek eresztenéd a félelmeid?
Barátos varázsigét mormolva játszópajtást teremtenél Magad mellé?
Eltüntetnéd a püfölő-csavart Magadból?

Rajzokkal, festményekkel, gyurmafigurákkal és bábukkal meséket szövünk, történeteket találunk ki és játszunk el, hogy egyre és egyre közelebb juthass álmodhoz, hogy idővel önállóan, egyedül is szinte varázsütésre elérhesd, amit csak szeretnél.

4-10 éveseknek szóló foglalkozások az alábbi elakadásoknál nyújthatnak segítséget:
~ beszoktatási ill. beilleszkedési nehézségek
~ otthoni, óvodai vagy iskolai viselkedési nehézségek (pl.: szorongás, agresszió)
~ különböző eredetű (sötétségtől, póktól, stb.) félelmek
~ váratlan vagy épp várt (pl. testvérszületés, halál) családi életesemény
~ családi élet válsága (pl. válás), ami érinti a gyermeket is
~ iskolaérettségi dilemma esetén

WORKSHOPOK

 

Női kliensem körében a nőiesség, párkapcsolat és spiritualitás a három leggyakrabban előkerülő terület, így egy olyan gyakorlat-, és élményorientált workshop sorozatot építettem fel, ahol e szeleteket járjuk körbe. Az egyes napok külön-külön is látogathatók.

NŐIESSÉG Workshop

Önismereti gyakorlatokon ill. adott életterülethez kapcsolódó praktikus, előrevivő információkon keresztül kerülünk közelebb az aznapi témához a nap első felében. A második részében pedig egy-egy külsős szakember segítségével:
Nőiesség téren rálátást kapunk milyen szín-, és formavilág áll hozzánk a legközelebb, hogy egymásra kölcsönösen hatva, a külső és belső változás, alakulás egyre mélyebb rétegekben kezdhesse kibontakoztatni nőiességünk. Ebben Szitás Judit stílustanácsadó lesz segítségünkre.
További részletek: hamarosan

styleit szín és stílus
https://www.styleit.hu/
szitasjuditeva@gmail.com
+30-70-4587-148

PÁRKAPCSOLAT workshop

Önismereti gyakorlatokon ill. adott életterülethez kapcsolódó praktikus, előrevivő információkon keresztül kerülünk közelebb az aznapi témához a nap első felében. A második részében pedig egy-egy külsős szakember segítségével:
Párkapcsolati témában érintjük a legfontosabb eltávolodást kiváltó okokat (mindennapokba süppedés, megrekedés, visszatérő, forgatókönyvszerű konfliktusok, megcsalás, stb). Míg a nap második felében könnyen elsajátítható masszás fogásokra tehetünk szert, ami önmagunkat, párunkat és párkapcsolatunkat is feltölt. Ebben Rönkös Kitti masszázsterapeuta lesz segítségünkre.
További részletek: hamarosan

Rönkös Kitti masszázsterapeuta
kitti.ronkos@gmail.com
+36-70-4587-148

SPIRITUALITÁS Workshop

Önismereti gyakorlatokon ill. adott életterülethez kapcsolódó praktikus, előrevivő információkon keresztül kerülünk közelebb az aznapi témához a nap első felében. A második részében pedig egy-egy külsős szakember segítségével:
A spiritualitás szerteágazó voltából adódóan, az önismereti gyakorlatokat követően a tarot felé vesszük az irányt, Stern Ági meditációs trénerrel, aki évek óta dolgozik tarot-val is kezelései kiegészítéseként. A minőségi és eredményes folyamat biztosítása érdekében ezt az alkalmat maximum 6 emberrel tartjuk.
További részletek: hamarosan

Stern Ági meditációs tréner
https://sternagnes.wixsite.com/szemelyesterapia

Bejelentkezés, ülések menete

Felnőtteknél

Telefonon vagy e-mailen egyeztetünk egy időpontot az első találkozóra.
Felnőtteknél az elakadás meghatározása után a hozzá kapcsolódó eddigi jelentősebb történések, állomások kerülnek átbeszélésre, és megfogalmazzuk a célt a 60-75 perc során.
Az együttműködés intenzitása, rendszeressége a céltól is függ. Általában a 60 perces hetenkénti ülések a leghatékonyabbak, azonban jelentős motiváció és elköteleződés mellett – mély lelki folyamatokra nem kiterjedő álom, vágy elérés esetében – a két hetenkénti 1-1,5 órás találkozók is hasonló hatásfokkal bírnak.
A folyamatban leginkább NLP-s és coaching technikákat alkalmazok, melyek nyomatékosításában (az arra fogékonyaknál) a humor ill. az alkotó munka is alapvető útitárs.
Szándékosan kerülöm a tanácsadás meghatározást, mert nem az a feladatom, hogy kívülről, az én eszköztáramból adjak egy megoldást a kliens által elém tárt, jelenleg elakadással nehezített helyzetre. Mindenkiben ott rejlik a válasz, csak a belefáradás, kétségbeesés, a problémák száma, súlya vagy intenzív érzelmi töltete miatt nem mindig vagyunk képesek egyet hátra lépni és onnan rátekinteni, mintegy kívülállóként a jelen helyzetre.

 

Gyermekeknél

Gyermekekkel történő foglalkozás megkezdése előtt a szülővel/szülőkkel találkozunk. Itt a gyermek eddigi életútját, az őt (is) érintő jelentősebb eseményeket, körülményeket vesszük sorra és részletesen átbeszéljük az elakadást és ismérveit. Emellett gyakran tippekkel, javaslatokkal gazdagabban zárul e konzultáció, amik otthoni életbe léptetése gördülékenyebbé teheti a probléma megoldását.
Néhány esetben a gyermekkel megkezdett foglalkozások mellett folyamatosan és szorosan szükséges a szülőkkel is együtt dolgozni, többször konzultálni, ám legtöbbször a jelentősebb változások ill. a folyamat végén szokott ismét sor kerülni minderre.

Az alkalmak 45-60 percesek. Játékos, élménygazdag, képzeletvilágukat megmozgató eszközök, módszerek (rajz, festés, gyurma, bábuk, mesék, homok, társasjáték) által a nehezebb témák, érzések is – számukra – észrevétlenül kerülhetnek felszínre és indulhatnak el a feldolgozás útján.

Menü